Tuesday, March 8, 2011

Milk And Honey For Insomnia?

Almond Shortbread


Auguroni a tutte le donne che leggono questo blog!
Diciamo che non amo le feste commerciali, ma questo è un giorno speciale, grazie al quale almeno una volta all'anno ricordo la mia fortuna di essere donna.

Vi omaggio con questa torta che è sicuramente un classico della pasticceria, soprattutto casalinga. E’ la semplice e buona torta mimosa.
Ho apportato delle piccole modifiche alla ricetta orginale, ma non è niente di chissà quanto innovativo. La trovo semplicemente una variante golosa. L’ho fatta per il mio compleanno e gli amici sono rimasti entusiasti. Così come spero, lo saranno i vostri.
C’è un piccolo trucco: the sponge of my mother. You will be surprised, she does it with baking powder for cakes, unusual ingredient for this basis that does not need to "inflate". Still, it's better than mine.


Ingredients 250 g sugar 230 g
flour

8 eggs 1 teaspoon baking powder
1 teaspoon of vanilla extract 500 g
custard
250 g of fresh cream
200 g of white chocolate flakes
250 ml of lemon
250 ml of water
3 tablespoons granulated sugar

Preparation

In two separate bowls yolks from the whites. Mount the first whites with a dash of lemon and the second with the sugar until frothy. Add to this mix the flour and baking powder sifted from the bottom up. Combine the egg whites also always with gentle movements and vanilla. Divide the mixture on two baking sheets with butter and flour, a larger base of 24-26 cm, which will give the cake and the other smaller than 20-22 cm where the sponge is cooked, which is used for decoration.

Bake at 180 degrees for 30 minutes and 20 largest minutes, the small, static oven.

Prepare custard according this recipe and very cold whipping cream.
Add the cream to the cream (cooled) with movements from the bottom up to get an Italian custard.

Heat the water on the fire and the 3 tablespoons of sugar until you obtain a homogeneous syrup. Turn off the heat and add the lemon.

Once the cooled sponge cake cut into 3 parts and larger wet first base evenly with the syrup, with the help of a pastry brush, then add the first layer of crema e metà del cioccolato bianco. Coprire con il disco centrale, bagnarlo e ripetere l'operazione della crema e del cioccolato. Comprire con l'ultimo strato di pan di spagna, e bagnare anch'esso. Con una spatola stendere un un pò di crema pasticcera o panna per creare una "colla" per il passaggio successivo:
togliere la crosta al pan di spagna piccolo e tagliarlo a fettine da ridurre a cubetti. Con questi, ricoprire la torta per dare l'effetto mimosa.

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